Få tjek på om du kan spare på energien

10-04-2013 10:00:00
Stadig mulighed for energitjek i Vitten og Skjød
Boligejere i Vitten og Skjød kan stadig nå at få tjekket, om der er penge at spare ved at energirenovere boligen. Der er nemlig stadig ledige tider til energitjek som en del af projekt ”Energi i lokalsamfund”.
Omkring 100 husstande i Skjød og Vitten har i februar til april gennemgået boligen sammen med en energikonsulent, der har rådgivet om, hvordan boligejerne kan spare energi - og dermed penge - ved at foretage såvel små som store investeringer i huset. Også i april er det muligt at få energitjekket sit hus, og Mette Thorndahl, klimakoordinator i Favrskov Kommune, opfordrer boligejerne i de to landsbyer til at tage i mod tilbuddet.
- For de huse, der er gennemgået på nuværende tidspunkt, er der fundet en gennemsnitlig besparelse på 4.000 kroner per hus. Det tal dækker selvfølgelig over store forskelle – nogle steder, er der mange penge at spare, andre steder mindre, men alle kan få glæde af at kende husets energitilstand, mener Mette Thorndahl.
I både Vitten og Skjød er det desuden muligt at låne en såkaldt el-spare-kuffert, der blandt andet indeholder måleudstyr til at tjekke for eksempel fryserens eller køleskabets elforbrug. I kufferten er der også et udvalg af LED-pærer, som man kan teste hjemme i sine egne lamper.
Interesserede borgere i Vitten og Skjød kan bestille tid til energitjek på www.energiforum-favrskov.dk eller ved at kontakte klimakoordinator Mette Thorndahl på tlf. 4012 3044.
Læs mere om projektet i nyheden ”Vitten og Skjød får tjek på energien

Læs mere på Favrskov Kommunes hjemmeside
< Tilbage