Flere energivejledere i Favrskov

17-09-2014 14:30:00

Kommunen er med til at uddanne energivejledere


15 lokale håndværksvirksomheder har lige gennemført et gratis energivejlederkursus. Nu kan de lave et energitjek af kundens bolig, så der kan spares penge og energi, siger Mette Thorndahl, klimakoordinator i Favrskov Kommune.

Favrskov Kommune har hele tiden fokus på energibesparende projekter, både i eget byggeri og i forhold til borgere og erhvervslivet. Nyeste skud på stammen er projektet ”Energirenovering af boliger”, hvor omdrejningspunktet er den borgernære indsats med konkrete, energibesparende tiltag.

For at hjælpe den indsats på vej har kommunen lige været med til at uddanne et hold energivejledere på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten. Det sker i samarbejde med Partnerskabet Energi Forum Favrskov. Overskriften på kurset var ”Klimaskærm”, så nu ved de deltagende håndværkere mere om energiløsninger i forbindelse med en bygnings tag, loft, ydervægge, vinduer, døre, gulve, krybekælder, indeklima, fugt og energimærkning.

Mette Thorndahl, klimakoordinator i Favrskov Kommune, glæder sig over virksomhedernes opbakning til kurset.
- I den eksisterende boligmasse i Favrskov Kommune er der et stort potentiale for at gennemføre forskellige energirenoveringsprojekter. Håndværkerne er ofte de nærmeste til at kunne orientere og vejlede borgerne om deres muligheder for at kunne opnå energibesparelser. Derfor har Favrskov Kommune valgt at være med til at tilbyde de lokale håndværkere et gratis energivejlederkursus, og heldigvis har de udførende håndværkere også ønsket at opkvalificere sig på energiområdet, siger Mette Thorndahl.


En uddannet energivejleder kan foretage et totalt energitjek af en bolig og udarbejde en plan til kunden over potentialet for energibesparende tiltag.

Der er flere mål med projektet, siger Mette Thorndahl:
- På sigt håber vi, at projektet kan bidrage til at fremme energirenoveringen af privates boliger og samtidig nedbringe energiforbruget i kommunen. Vi håber selvfølgelig også, at projektet er godt for beskæftigelsen blandt håndværkere.

Endnu et energivejlederkursus er klar til at blive afviklet. Det foregår 21. - 23. oktober 2014, og på dette kursus er der fokus på installationer. Det vil eksempelvis sige varmeanlæg, ventilation, belysning, energistyring og teknisk isolering.
- Der er plads til 22 deltagere, og tilmeldingsfristen er 1. oktober 2014. Vi håber, at der også er bred interesse for dette område, siger Mette Thorndahl.

Følgende virksomheder deltog i det første kursus:

Form House ApS, Den jydske Haandværkerskole, RSS – Rolling Stock Service, Tømrermester Vagn Skovby, Hammel Tømrer- og Snedkerforretning ApS, Tømrer- og maskinsnedkeri, Svaneglas, Klitte og Jensen A/S Tømrerfirma, Tømrerfirmaet Ulrich M. Løw-Larsen, Tømrerclausen ApS, Murermester Søren Bundgaard Jensen, Oles Tømrerforretning ApS, Tømrerfirmaet Torp & Andersen, Hvorslev Byggefirma, Storm Energi.

< Tilbage