BedreBolig i Favrskov Kommune

28-01-2015 08:55:00

Nu er det tid for bedre boliger i Favrskov Kommune

 

Det kan være svært at vide, hvor man skal begynde, hvis man vil energirenovere sin bolig, men nu bliver det nemmere for boligejere i Favrskov Kommune. Kommunen tilbyder nemlig et gratis besøg af en BedreBolig-rådgiver, som skal hjælpe boligejerne med at renovere sig til en lavere energiregning og samtidig få en bedre bolig.

 

Vil du have en lavere energiregning, eller ønsker du at komme kulde og træk til livs? Det kan ofte være vanskeligt at få overblik over, hvor det bedst betaler sig at sætte ind. Men med hjælp fra en BedreBolig-rådgiver bliver det en overskuelig opgave.

Favrskov Kommune har i kommunens klima- og energiindsats, sat fokus på varmeforsyning og energibesparelser hos private borgere. Derfor tilbyder Favrskov Kommune et gratis besøg af en BedreBolig-rådgiver, som kan kortlægge, hvilke energirenoveringstiltag det bedst betaler sig at gå i gang med.

 

Få en kvalificeret plan

 

En BedreBolig-rådgiver er en håndværker, ingeniør, arkitekt eller anden bygningskyndig, som har taget BedreBolig-uddannelsen, der er en særlig efteruddannelse tilrettelagt at Energistyrelsen. Uddannelsen har særligt fokus på rådgivning af private boligejere, som har behov for hjælp i forbindelse med energirigtig renovering af deres huse.

Rådgiveren gennemgår boligen og udarbejder en BedreBolig-plan, der beskriver alle de ønskede forbedringer af boligen samt prisen på forbedringerne og en oversigt over, hvor meget du som boligejer kan spare på energiregningen.

BedreBolig-planen indeholder også information om de tilskudsmuligheder, der eventuelt kan opnås, og med den i hånden har boligejeren et godt grundlag for at gå i banken og tage en dialog om, hvordan renoveringen kan finansieres.

 

Samarbejde med fokus på energi

 

Tilbuddet om gratis BedreBolig sker i samarbejde med Energi Forum Favrskov, og besøget bliver gennemført af en uvildig BedreBolig-rådgiver fra AURA Rådgivning.

”Mange boliger i kommunen er bygget før 1980 og i mange af de huse, er det muligt at reducere energiforbruget markant.  Derfor vil vi gerne i dialog med borgerne om BedreBolig-ordningens muligheder og motivere dem til at tænke energi med, når boligen skal renoveres, da det er en god ide for både boligejerens pengepung og miljøet” fortæller formanden for Teknik og Miljøudvalget, Kurt Andreassen.

 

Der er mulighed for at gennemføre ca. 100 BedreBolig planer efter først-til-mølle princippet. Besøg af BedreBolig-rådgiver vil ske, når der er tilmeldt 3 boligejere i et lokalområde.

 

Du kan tilmelde dig til BedreBolig ved at sende en mail til Lone Sønderholm på los@aura.dk

 

Mailen skal være navngivet ”BedreBolig, Favrskov” og indeholde navn, adresse, postnummer, by og telefon nummer. 

< Tilbage