Håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget også kaldet servicefradraget trådte i kraft juni 2011. Ordningen giver boligejere og lejere mulighed for at få fradrag for ydelser i forbindelse med indvendig og udvendig vedligeholdelse af huset. Opgaver som med ordningen blev fradragsberettigede er f.eks. reparation eller renovering af tage, vinduer og elinstallationer samt udskiftning eller installation af varmeanlæg, varmepumper og solceller.

Boligfradraget er på 15.000 kr. pr. person over 18 år i en husstand.

Du kan kun få håndværkerfradrag for selve arbejdslønnen til og ikke for materialer brugt i forbindelse med vedligeholdelsesopgaven. 
Håndværkerfradraget gælder  kun for boliger med helårsstatus og kun i forbindelse med vedligeholdelse. Du kan altså ikke få fradrag for arbejde i forbindelse med nybyggeri og tilbygninger. 

Hvad skal du huske:

  • Du skal huske at få din regning udspecificeret, således at udgifter til arbejdsløn inkl. moms tydeligt fremgår af regningen. Desuden skal din regning indeholde oplysninger om virksomhedens/håndværkernes CVR nr. samt de almindelig oplysninger for fakturaer såsom fakturanummer og betalingsinformation.
  • Hvis dit arbejde bliver udført af en privatperson, skal du huske at bede personen om at udfylde en serviceerklæring.
  • Du skal huske at betale din regning  elektronisk  – enten via  kontooverførelse, indbetalingskort, bank e.l. Arbejde betalt kontant giver ikke fradrag. 
     


På SKATs hjemmeside kan du indtaste din oplysninger via Tast-Selv.Vælg Indberet servicefradrag og indtast dit fradrag. Herefter overføres fradraget automatisk til din selvangivelse i det år, hvor du har fået opgaven udført.

 

 Ordningen om håndværkerfradraget fortsætter til og med 2012.