Energitjek 60+

Favrskov Kommune tilbyder seniorer muligheden for at få energitjekket boligen.

 

Mange ældre boligejere kan være tilbøjelige til at snyde sig selv for store energibesparelser, og målgruppen for projektet er derfor helt bevidst seniorer, som måske kan være i tvivl om, hvad der skal ske med boligen, når de forlader arbejdsmarkedet.

 

Favrskov Kommune tilbyder derfor ældre boligejere i og omkring udvalgte landsbyer muligheden for et gratis energitjek. Det sker som led i et projekt sammen med Energitjenesten og tre andre kommuner; Randers, Syddjurs, og Samsø.  Projektet skal være med til at informere ældre boligejere om mulighederne for at energioptimere deres bolig. Projektet er økonomisk støttet af Energistyrelsen med godt 275.000 kroner til afvikling og planlægning af en række arrangementer i de fire østjyske kommuner.

 

Deltagelse i projektet er gratis og kan måske være noget for dig, hvis du er over tres år og bor i et område, hvor der ikke er kollektiv varmeforsyning og gerne vil spare penge på energiregningen.

 

Energitjekket gennemføres af en uvildig rådgiver fra Energitjenesten. Gennemførelse af energiforbedringer og eventuel kontakt til leverandør og håndværker er derfor alene op til dig.

 

Program for energiarrangementer:

 

14:00 – 15:00 Fælles arrangement
Der holdes en fælles opstart af arrangementet, hvor der bydes velkomme og hvor der er mulighed for at besøge energitjenestens udstillingstrailer. Der vil være oplæg om typiske  problemstillinger i forhold til boligens energiforbrug og der vil være mulighed for at stille spørgsmål og få udleveret fakta-ark og anden vejledning ved udstillingstraileren.

 

15:00 – 16:15 Fælles energitjek
Der gennemføres fælles energitjek (ca. 1 time) i 1 - 2 boliger i lokalområdet. Energitjekkene foretages sammen med naboerne og at der her vil være mulighed for at stille spørgsmål til energirådgiveren. Alle deltager i de fælles energitjek, hvor energirådgiverne vil sætte fokus på både de generelle energiproblematikker, som f.eks. vinduer, hårde hvidevare og belysning og de mere individuelle energiproblemstillinger, som f.eks. klimaskærm og varmeforsyning.

 

16:15 – 18:00 Individuelle mini-energitjek
Der gennemføres mini-energitjek (ca. 30 minutter) i 3 – 6 boliger i lokalområdet. Energitjekkene er individuelle og foretages med boligejer og energirådgiver. I forbindelse med mini-energitjek sættes der fokus på de mere individuelle energiproblemstillinger.

 

Der er 1-2 fælles energitjek og 3-6 mini-energitjek i hvert lokalsamfund. Tilmelding sker efter først–til-mølle-princippet. Sidste frist for tilmelding er 1 uge før afholdelse af energiarrangementerne. Gennemførelsen af energiarrangementerne afhænger af tilmeldingen i de enkelte lokalsamfund.

 

Energiarrangementerne er afholdt i følgende lokalsamfund i Favrskov Kommune:

 

 

Vester Velling  15. september 2014


Sønder Vinge  16. september 2014


Gerning 17. september 2014


Røgen 22. september 2014


Haurum  23. september 2014


Bøstrup  24. september 2014


Houlbjerg 29. september 2014


Granslev 30. september 2014


Lyngå 1. oktober 2014


Lerbjerg 6. oktober 2014


Vissing 7. oktober 2014