Energibesparelser

Den billigste energi er den energi du ikke bruger. Du kan ved at være opmærksom på elapparater og de større anlæg på din virksomhed og ved at holde øje med energiforbruget spare mange penge på din energiregning.

 

5 veje til at nedbringe energiforbruget:


Hold øje med dit forbrug

Det er altid en god ide at holde øje med dit forbrug af både varme, el og vand. På den måde kan du i tide opdage, hvis noget ikke er, som det skal være, og du kan samtidig bedømme, om dit energiforbrug er rimeligt.


Styr dit varmeanlæg

Sørg for at dit varmeanlæg – kedel, klimastyring, radiatortermostater og cirkulationspumper – er indstillet rigtigt. Få eventuelt en fagmand til at gennemgå dit varmesystem.


Sæt fokus på ventilation og køling

Ventilation og køling er væsentlige energislugere i mange virksomheder. Derfor er det altid en god ide at holde øje med elforbrug, og eventuelt også at montere en elmåler på dine anlæg. Sørg for at anlæggene kan reguleres og styres efter behov og lav en serviceordning på dit anlæg, så dit anlæg løbende bliver optimeret. Større ventilations- og klimaanlæg skal have et lovpligtigt eftersyn hvert 5. år.


Sluk for de mindre apparater

Du vil ofte kunne opnå gode besparelser ved at være opmærksom på de elapparater du har i din virksomhed. Undersøgelser har nemlig vist at mange af apparaterne også står tændt udenfor åbningstid. Go’energi har lavet nogle let og hurtigt gennemførte vejledninger til, hvordan du sikrer, at dine computere, kopimaskiner, printere, lys samt kaffe- og sodavandsautomater ikke står tændt udenfor arbejdstid.


Stil krav ved indkøb

Gå efter mærkerne, når du skal købe nye elapparater til din virksomhed - se efter blandt andet A-mærket, Go’energimærket eller Energy-Star mærket.

 

Skal du udskifte større anlæg eller bestille nyt udstyr på din virksomheder, kan du ligeledes ved at benytte Go’energis kravspecifikationer sikre, at du får et energieffektivt anlæg som er dimensioneret til dit behov.

 

Go’energi har udarbejdet kravspecifikationer for:

  • Ventilationsanlæg
  • Belysningsanlæg
  • Klimaskærm
  • Komfortkølingsanlæg
  • Kølemontrer
  • Maskiner og
  • Varmeanlæg